Kawan.

Untuk pengetahuan semua, aku seorang yang 'bersepah' dan suka makan Pizza Hut dalam keadaan kelam kabut dalam bilik. Hidup yang tak pernah dalam proses 'perancangan' itu sudah sebati dalam diri aku. Dan, jangan la sesekali bagi aku sandang tanggungjawab yang berat sebab badan aku keding, mungkin aku akan lari daripada tanggungjawab itu. Tapi semalam, aku keluar lepak dengan kawan aku kat mapley sebarang jalan dari kondo aku. Entah apa mimpi aku malam tu dan apa ke gila aku ni tiba tiba aku tanya dia,

"apa yang kau rasa pasal aku? I mean, pasal lifestyle aku yang 'macam ni' ni?"

Dia terdiam buat seketika. Mungkin aku rasa dia fikir aku malam tu bukan aku sebab soalan yang di aju memang betul-betul seratus persen bukan aku. Sepuluh minit kemudian, dia membuka mulut dan memberi jawapan yang bikin otak aku beku dan biji mata aku kebas.

Hati aku berkata,

"kenapa manusia taik macam aku ni pun ada orang still care dan sayang?"

3 comments:

yui92 said...

mungkin anda tidaklah setaik yg anda sangkakan...

perempuan virgin said...

kau orang bodoh yang tak sedar dek untung itu.

Hidayah Mustafa said...

aku suka part ini - kenapa manusia taik macam aku ni pun ada orang still care dan sayang?